Načerno postavená Holečkova vila má určitou naději na záchranu

27. červen 2012

Pardubická radnice zatím nedokáže říct, jestli rozhodnutí zastupitelů o změně územního plánu pomůže zachránit vilu Miloše Holečka.

Podnikatel svůj dům postavil bez stavebního povolení v parku Na Špici. Část stavby stojí v lokalitě určené pro rekreační zeleň a stavební úřad nařídil zbourání vily.

Zastupitelé včera o celé záležitosti opět jednali a rozhodli, že připraví změny územního plánu, ve kterých označí toto území za zónu předměstského bydlení.

Miloš Holeček o to usiluje už několik let a včera před zastupiteli slíbil:

„Byl jsem odměněn pokutou za to, že jsem stavěl zcela logicky podle zákona. Tuto pokutu platím. Daleko horší pokuta pro mě byla ta, že vznikla velice nepříjemná situace okolo, která celou moji rodinu svým způsobem ničí. Pro mě daleko větší trest byla situace, která vznikla. Můj slib je v tom, že chci dál spolupracovat s městem. Líbí se mi v Pardubicích. Nechtěl bych se odtud stěhovat. Toto mě poučilo natolik, že dneska ani psí boudu nepostavím. Na všechno se radši jdu zeptat.“

Problém Holečkovy vily je v tom, že stavební úřad už vydal pravomocné rozhodnutí o odstranění stavby. Ani představitelé radnice v tuto chvíli nejsou schopni říci, zda rozhodnutí o změně územního plánu může luxusní vilu zachránit.

„Běží exekuční výzva, která ukládá v náhradním termínu panu Holečkovi odstranit stavbu do 30. září. Neodstraní-li pan Holeček stavbu do 30.září, přistoupí stavební úřad magistrátu k exekuci. Bude náhradním plněním bourat stavbu za něj s tím, že bude exekuovat jeho finanční prostředky. Akt, který včera schválilo zastupitelstvo, neumím v této chvíli okomentovat, jaký má vliv na průběh naší kauzy,“ říká vedoucí stavebního úřadu Jiří Vopršal.

Chcete dostávat každý den zpravodajství e-mailem zdarma do vaší schránky?
Budete tak mít každý den dokonalý přehled o dění ve Vašem kraji a k tomu tipy na vybrané pořady ČRo Pardubice!
To vše úplně zdarma!
Stačí se jen zaregistrovat!

autor: ba
Spustit audio