Od dubna se v chomutovském zooparku vzdělávalo již 1 255 dětí!

27. červen 2012

Během uplynulého školního roku využívali žáci mateřských, základních a středních škol téměř denně možnost prožít v Podkrušnohorském zooparku výukový program a kromě vzpomínek na výlet si odnést i nové poznatky o přírodě a ekologii.

„Výukové programy mají s klasickou školní výukou málo společného. Většina programů je realizována venku v areálu zooparku nebo Staré Vsi a děti si vše mohou zblízka prohlédnout a prožít. Tím si zapamatují více nových vědomostí,“ vysvětlila vedoucí Ekocentra PZOO Petra Kubíková. „Na své si přijde úplně každý. Program je vždy přizpůsoben věku účastníků a pedagog si může vybrat z nejrůznějších témat,“ dodala.

Nejmenší děti si oblíbily program Máme rádi zvířata a program o hmyzu s názvem Království včelky Máji. Starší žáci často navštěvují program s názvem Biodiverzita a Jak zatočit s odpady, středoškoláci se chtějí dozvědět v programu Ekolabeling aneb víš co jíš o ekologicky šetrných výrobcích, rozdílech mezi jednotlivými druhy potravin a významu jednotlivých značek na obalech potravin.

Z činnosti Ekocentra Podkrušnohorského zooparku v Chomutově

Výukový program si může v zooparku kromě školních skupin objednat i skupina seniorů nebo členů zájmového kroužku. Program je vždy přizpůsoben věku účastníků nebo tomu, zda mají nějaké zdravotní postižení. „S programy jsou spokojeni jak učitelé, tak žáci. Naším cílem je, aby se žáci vzdělávali zábavnou formou a byli co nejvíce aktivní. Stoupající oblibu ukazuje i počet účastníků. Od dubna absolvovalo program 1 255 dětí včetně handicapovaných,“ dodala vedoucí Ekocentra Petra Kubíková.

autor: Podkrušnohorský ZOOPARK Chomutov
Spustit audio