Stahujte: nové album jazzového Limba

9. červenec 2012

Známá kapela saxofonisty Pavla Hrubého vydala po čase novou koncertní nahrávku. Vydavatelství Polí5 ji nabídlo v digitální verzi ke stažení zdarma, nebo za dobrovolný příspěvek.

Album s názvem „Koncert“ představuje akustickou verzi kvarteta, jehož historie sahá do roku 2004 a jehož předchozí CD Kalimbo bylo nominováno na Cenu Anděl v kategorii jazzu (vedle této akustické, volně improvizační sestavy Hrubý provozuje i paralelní jazzrockovou formaci stejného názvu s podtitulem „elektro-acoustic“).

Živá nahrávka byla pořízena v říjnu loňského roku v prostoru Korandovo sboru v Plzni. Zatímco z předchozího alba Kalimbo setrvává většina osazenstva (tedy Pavel Hrubý – sax, basklarinet, Taras Vološčuk – kontrabas, František Kučera – trubka), za bicími se nově představuje mladý slovenský hráč Dušan Černák – známý doposud z poněkud jiného kontextu (např. z jazzrockové kapely Quattro Formaggi).

„Na novém cd jsou asi tři starší skladby, zbytek jsme tvořili nově. Nahrávka je především zajímavá svým zvláštním zvukem a speciální akustikou, kterou prostor Korandovo sboru poskytuje. Právě zvuk nahrávky byl hlavní důvod, proč jsme se rozhodli živý koncert vydat,“ vysvětluje leader kapely Pavel Hrubý.

Album „Koncert“ si můžete zdarma nebo za libovolný příspěvek stáhnout zde:

Nová nahrávka Limba vychází i na tradičním CD nosiči – ten bude pokřtěn ve středu 11. 7. v pražském klubu Jazz Dock. Podle Hrubého se chystá také limitovaná sběratelsko-sponzorská edice s originálním grafickým listem.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio