Hit roku opět zpívá Lucie Bílá

15. březen 2004
Hudební telegraf

Český rozhlas 1 - Radiožurnál vyhlásil letos spolu s agenturou Musica Bohemica už 4. ročník ankety "Hit roku". Vítězem se stala písnička Esemes s českým textem Gabriely Osvaldové, kterou zpívá Lucie Bílá. Na druhém místě se - stejně jako v loňském roce - umístila píseň Richarda Krajča a skupiny Kryštof Obchodník s deštěm, třetí byla opět píseň Lucie Bílé (respektive Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldová) Jampadampadampa.

Do ankety Hit roku 2003 bylo nominováno 30 nejhranějších písniček loňského roku a hlasovalo se pomocí textových zpráv. Posluchači poslali skladbám téměř 40 tisíc hlasů. K anketě vysílal ČRo 1 - Radiožurnál v lednu 30dílný seriál, kdy každý díl představil jednu z nominovaných písní.

Pro rekapitulaci - Hitem roku 2000 se stal Most přes minulost autorské dvojice Gabriela Osvaldová, Ondřej Soukup v podání Lucie Bílé, Hitem roku 2001 pak píseň Dlouhá noc autorů Michala Davida a Hany Sorrosové v podání Heleny Vondráčkové. Hitem roku 2002 byla píseň Co bolí, to přebolí, kterou napsali Miroslav Žbirka a Kamil Peteraj, zpívají M. Žbirka a Martha.

Lucie Bílá je tak první, komu se v anketě Hit roku podařilo obhájit prvenství.

TOP 10 - HIT ROKU 2003

pořadískladbainterpretautoři1.EsemesLucie BíláL. Rana, M. Torento, N. Peloso, G. Giorgili/Gabriela Osvaldová2.Obchodník s deštěmKryštofRichard Krajčo3.JampadampadampaLucie BíláOndřej Soukup/Gabriela Osvaldová4.TajemstvíDaniel LandaDaniel Landa5.Deja vuHelena Vondráčková, Martin MaxaMartin Maxa6.MalotraktoremMig 21Tomáš Polák/Jiří Macháček7.ZnameníDivokej BillDivokej Bill8.Jestli Tě budu mít rádGott KarelKarel Gott/Eduard Krečmar9.Nechci Tě trápitBlack MilkT. Lawrence, Pointer Sister /Jana Rolincová10.Můj světChinaskiFrantišek Táborský, Štěpán Škoch, Michal Malátný, Tomáš Roreček

autoři: jkr , psk
Spustit audio

Více z pořadu