V Jablonné na Příbramsku začal dětský tábor ve stylu Harryho Pottera

24. červenec 2012

Do areálu letního tábora v Jablonné zamířily děti z Příbrami na sociálně-rehabilitační pobyt. Tábor se koná už pátým rokem a je určený pro děti navštěvující Středisko výchovné péče.

V minulých letech byla větší část nákladů na tyto pobyty hrazena prostřednictvím dotací z ministerstva vnitra nebo Humanitárního fondu Středočeského kraje, v letošním roce ale město Příbram přispívá na pořádání tábora z vlastních prostředků.

Tábora, který se letos ponese v duchu příběhů o Harry Potterovi, se účastní osmnáct dětí. Po celý týden se tak budou moct ponořit do známého příběhu plného kouzel a tajemství.

Nechybí ani ohniště s totem

Během tábora se seznámí s jednotlivými čarodějnickými kolejemi jako Nebelvír nebo Havraspár, tak jak je znají z knih a filmů. „Budeme honit například i Zlatonku, to bude jeden z vedoucích ve zlaté zbroji,“ říká hlavní vedoucí tábora Jaroslava Optauerová.

A jak byly děti na tábor vybírány? „Jsou tam vybírány děti, které jsou aktivní a pravidelně chodí do Střediska výchovné péče,“ uvedl příbramský manažer prevence kriminality Milan Fára.

Kromě Harryho Pottera se doví něco zajímavého i o naší historii

Město Příbram přispělo na pobyt dětí celkovou částkou 35 tisíc korun a tak rodiče jednotlivých dětí vyšel pobyt jejich ratolesti jen na pět set korun za celý pobyt na tomto táboře.

autor: Radek Ctibor
Spustit audio