Třebíč uvidí vrcholný evropský baseball

25. červenec 2012
Zprávy z

Právě dnes začíná v Třebíči jedna z nejvýznamnějších sportovních akcí na Vysočině v letošním roce. Třebíčský stadion Na Hvězdě hostí až do neděle 29. července baseballové Mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let.

Český národní tým se na letošním mistrovství bude snažit obhájit zlato z posledního šampionátu. Nebude to určitě nic jednoduchého. Podle předsedy klubu Třebíč Nuclears Jana Urbánka jsou letošními největšími favority Francouzi a Rusové, kteří si brousí zuby na zlato. „Baseball je hlavně o nadhazovačích a my nevíme, jaké nadhazovače mají konkrétně Rusové. Pokud tam bude nějaký šikovný levák, kterého si kaučové schovají až na konec šampionátu, můžou určitě do bojů o umístění promluvit,“ domnívá se Urbánek.

ME v baseballu - ruský tým

Polovina zápasů letošního mistrovství bude probíhat v Třebíči, druhá polovina v Brně. Evropská baseballová konfederace však přidělila do Třebíče zahajovací ceremoniál, což je kromě samotného finále jedna z nejdůležitějších částí celého turnaje. Ceremoniál začíná dnes, tedy ve středu 25.7., v 17:30.

ME v baseballu - ruský tým
ME v baseballu - ruský pálkař
autor: Michal Malý
Spustit audio