Policie vyšetřuje smrt známého ostravského soudce

10. červenec 2012

Kriminalisté dávají dohromady stopy a svědectví, které by měly vysvětlit překvapivou smrt známého ostravského soudce. Miloslava Studničku včera našli mrtvého v jeho domku ve Frenštátu pod Radhoštěm a policie místo činu dlouho do noci zkoumala.

Tento případ vyvolal velké zděšení, protože zatím nikdo nevyloučil, že to může přímo souviset s kauzami, které soudce rozhodoval. Zejména jde o sledovaný případ žhářského útoku ve Vítkově na Opavsku.

Soudce podepsaný pod stohy závažných spisů o krachujících záložnách, překupnících drog nebo hospodářských kauzách je mrtvý. „Policisté prověřovali informaci, kdy mrtvý muž nedorazil do zaměstnání,“ řekla policejní mluvčí. Policii zalarmovali zaměstnanci Krajského soudu v Ostravě a hlídka ho pak našla v jeho domku v úzké uličce ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Sáhl si na život nebo ho někdo chladnokrevně zavraždil? Je pravdou, že měl kromě bodných poranění i proříznuté hrdlo? „Okolnosti úmrtí zatím kolegové prověřují,“ odmítá Gabriela Holčáková z ostravské krajské policie jakékoliv spekulace.

Čeká se na výsledek dnešní pitvy. Ta by měla jasně říci, zda to byla nebo nebyla násilná smrt. A tím pádem i naznačit, co se mohlo v domku samotářského a navenek trochu zvláštního čtyřiašedesátiletého soudce stát.

Lidé ve Frenštátu nechápavě hleděli na zatarasenou ulici a policejní pásky všude kolem. „Je to smutné. I když v dnešní době se už člověk nediví vůbec ničemu,“ řekla k tomu jedna z námi oslovených obyvatelek.

Zatím se nabízí nejrůznější vysvětlení. Co když to byla tragická dohra obyčejného přepadení? Nemohl se soudce do něčeho třeba i nechtěně zaplést? Jakékoliv další potvrzené informace se od nás okamžitě dovíte.

autor: mrk
Spustit audio