Ústecká ZOO se zapojila do kampaně na ochranu ohrožených zvířat v jihovýchodní Asii

31. červenec 2012

Evropská asociace zoologických zahrad a akvárií pořádá tradiční kampaň na ochranu ohrožených druhů. Tentokrát se zaměřuje na zvířata v jihovýchodní Asii. Ke kampani se znovu připojila také zahrada v Ústí nad Labem.

K ohroženým druhům patří také slon indický, které můžete vidět i v Ústí nad Labem, říká mluvčí ústecké Zoo Věra Vrabcová. Například ve Vietnamu, odkud ústecká slonice pochází, se už nachází jen necelá stovka těchto zvířat.

Ústecká zoologická zahrada v souvislosti s kampaní evropské asociace na léto pro návštěvníky připravila dvě aktivity. „Na našich webových stránkách jsme vyhlásili soutěž „Doplň bublinu“. Vybrali jsme do ní fotografie tří ohrožených zvířat, která v naší ZOO jsou – orangutanů, slonů indických a tygra malajského. Také jsme připravili něco pro milovníky geocachingu. Úkryt je velmi originální...“ láká návštěvníky Věra Vrabcová.

Se zoologickou zahradou každý poslední den v měsíci soutěžíme. Během dopoledne uslyšíte ve vysílání ČRo Sever čtyři nápovědy, ze kterých byste měli odvodit, o jakém zvířeti se mluví. Pokud budete vědět, zašlete SMS s názvem zvířete na 907 77 06 a jako první napište slovo soutěž. Vyhrát můžete krásnou fotografickou publikaci a drobné dárky od ZOO Ústí nad Labem.

autor: Jiří Zeman
Spustit audio