Dřevěné lavičky nahrazuje v Jihlavě beton

31. červenec 2012
Zprávy z

Dřevěná posezení v Jihlavě budou možná brzy minulostí. Vedení města se rozhodlo předejít řádění vandalů tím, že zničené dřevěné odpočívky nahradí betonem.

Dřevěná posezení v Jihlavě nahradí betonová. Podle vedení města prý více odolají vandalům, kteří je ničí. Důkazem jsou odpočívky u cyklostezky v blízkosti Českého mlýna, kde v těchto dnech už dřevěné posezení nahrazuje beton. Z něho budou jak palisády, tak i samotné lavičky a stůl.

Na bruslích dnes odpočívku prohlížela i Petra, která cyklostezku u řeky pravidelně využívá. "Bezdomovci a opilci jsou tady pořád. Myslím, že to posezení nemůžou normální lidi ani pořádně využít. Neustále se tu někdo povaluje nebo je tu nepořádek. A to nemluvím o tom, jak moc bylo posezení zničené. Já vím, že beton není dřevo, ale tak pokud by to mělo ustát vandaly, tak proč ne," řekla mladá žena Regionu.

Od vandalů jsou poškozená i další tři odpočívadla, která na jeden a půl kilometru dlouhé cyklostezce pod Kauflandem jsou. "I ty bychom chtěli v budoucnu upravit za pomoci betonu. Ovšem uvidíme, jestli na úpravy budou peníze ještě v tomto roce, nebo až v příštím," podotkl mluvčí jihlavského magistrátu Radek Tulis.

autor: Lucie Maxová
Spustit audio