Kladruby na Tachovsku mají nové bezbariérové propojení s klášterem

6. srpen 2012

Bývalý benediktinský klášter v Kladrubech na Tachovsku navštíví každý rok tisíce lidí. Významná památka ale neláká jen přespolní. Do klašterního areálu často míří na různé kulturní akce nebo historické jarmarky i místní lidé z nedalekého města Kladruby. A především ti jistě ocení nové propojení, které vzniklo mezi klášterem a městem.

Klášter je od centra města vzdálen zhruba jeden kilometr a dosud museli ti, kteří chtěli z města ke klášteru nebo obráceně, procházet částečně po frekventované silnici, a tedy nebezpečným úsekem. Nová stavba, která přišla na 9 milionů korun, umožňuje pohodlný a bezpečný pohyb po chodníku.

V rámci projektu bylo upraveno také prostranství podél celé délky zhruba kilometr dlohého chodníku, osázeno zelení, na některých místech byly umístěny lavičky, vznikl i altánek pro odpočinek cyklistů, nechybí informační tabule a dokonce informační kiosek, který je propojen s internetem a kde se také mohou turisté vyfotit v pozadí s klášterem.

Část nového bezbariérového propojení Kladrub s klášterem

Město Kladruby získalo na projekt dotaci z Regionálního operačního programu Jihozápad, a to ve výši 92 procent. Zbytek zaplatilo ze svého rozpočtu.

autor: čer
Spustit audio