Čeho se bojím na silnici?

5. květen 2004
Motožurnál , Motožurnál

Ministerstvo dopravy - BESIP a Český rozhlas 1 - Radiožurnál vyhlašují výtvarnou soutěž pro děti "Čeho se bojím na silnici". Trápí Vás něco na našich silnicích nebo v dopravě obecně? Cítíte se ohroženi, když jedete venku na kole? Ohrožují Vás agresivní řidiči? Bojíte se přecházet přes přechod, kde není semafor? Nebo máte dokonce nápad, jak některou z kritických dopravních situací vyřešit?

Pokud rádi malujete, fotíte, soutěžíte, tak máte možnost právě teď. Připravili jsme pro vás soutěž o zajímavé dárky, které vám 14. června 2004 předá sám ministr dopravy, ředitel ČRo 1 - Radiožurnálu nebo herec Rudolf Hrušínský.

Soutěž je součástí 4. Týdne bezpečnosti silničního provozu, který vyhlásila Evropská hospodářská komise Organizace spojených národů na období od 5. do 11. dubna 2004.

Podmínky soutěže:

1.
účastníci:
děti ve věku 6-15 let
kategorie:
a) první stupeň ZŠ (malba, kresba...)
b) druhý stupeň ZŠ (malba, kresba...)
c) speciální kategorie - fotografie (pro první i druhý stupeň společná)
mimo soutěž se mohou zapojit i školky, pro které je připravené samostatné vyhodnocení

2.
téma:
"Čeho se bojím na silnici"
(pro některé děti je strašákem přechod do školy na kterém není semafor, jiné děti se bojí jezdit po silnici na kole, některé se mohou dokonce bát s rodiči v autě... námětů je určitě hodně)

3.
forma/technika:
libovolná do formátu A4 (platí i pro kategorii fotografie; každý může soutěžit pouze v jedné kategorii)

4.
maximální počet prací:
1 od každého autora

5.
zadní strana práce musí obsahovat tyto údaje:
jméno, věk, bydliště, telefon a název obrázku či fotografie

Další informace:
Práce zasílejte od 1. dubna do 31. května 2004 na adresu:
Český rozhlas, Vinohradská 12, 120 99 Praha 2. Obálku označte heslem "Čeho se bojím na silnici"
Práce se nevracejí a autorská práva k nim patří MD BESIP.

Díla vyhodnotí komise složená ze zástupců Českého rozhlasu, Ministerstva dopravy a mediálně známých osobností (včetně ministra dopravy a ředitele ČRo 1 - Radiožurnálu). Vítězné práce vystavíme jak v budově Ministerstva dopravy ČR, tak v budově Českého rozhlasu a na webových stránkách obou organizací.

Logo

Vítěze vyhodnotíme do 7. června 2004. Ceny budou předány 14. června 2004 v 10 hodin v budově Ministerstva dopravy, nábřeží Ludvíka Svobody 12, Praha 1. Součástí slavnostního předání cen bude i tisková konference týkající se bezpečnosti v silničním provozu. O průběhu soutěže bude pravidelně informovat ČRo 1 - Radiožurnál.

Partnery soutěže jsou:
- BESIP
- Český rozhlas
- Nadace Malina
- Nestlé
- ABC
- VTM Science
- Mrazírny MIPL
- Hanácká kyselka

Vítězové soutěže se mohou těšit na zajímavé dárky od všech partnerů soutěže, například na: kola Author Basic SX15 nebo Matrix SX13, walkman, předplatné časopisů VTM Science a ABC, kapesní rádio, cyklistický ruksak, cyklistickou přilbu, poukázky na odběr zmrzlin Fajn (ve vybraných prodejnách v každém regionu) a další zajímavé ceny. Školky, které se soutěže ujmou nejoriginálnějším způsobem, dostanou pro všechny děti občerstvení v podobě minerálních vod.

Spustit audio