V Kosmonosích na Mladoboleslavsku najde místo v nové soukromé mateřince zhruba 25 dětí

23. srpen 2012

Sestrám Veronice Slabihoudkové a Lucii Petrovické z Mladé Boleslavi se splnil dětský sen. Společně si pronajaly a rekonstruovaly mateřskou školu a začaly podnikat.

Soukromá mateřinka Na Kopečku v Kosmonosích v blízkosti psychiatrické léčebny nabízí 25 míst, prodlouženou provozní dobu a další výhody.

Kosmonoská mateřinka Na Kopečku vznikla na místě bývalé mateřské školy, která se před několika lety přestěhovala na Bradlec. „Původní objekt se zhruba dva roky nevyužíval, a tak jsme rádi, že ho můžeme pronajmout právě k těmto účelům,“ řekla nám ředitelka Psychiatrické léčebny Kosmonosy Dana Kolářová a dodala: „Byli jsme rádi, že někdo přišel s takovým záměrem, který se nám jako nemocnici nepodařilo kvůli legislativě zrealizovat.“

Nová mateřinka Na Kopečku Kosmonosy

Léčebna pronajala objekt školky pro nový záměr na pět let s možností prodloužení. Součástí školky je také zahrada umožňující pobyt v různých zákoutích, jako jsou pískoviště, dřevěné prolézačky, skluzavky, houpačky a překážkové dráhy.

Kapacita školky je 25 dětí od 3 do 7 let. Provozní doba od 7:00-18.00. Za školné se platí 3500 měsíčně. Děti budou zařazeny do jedné třídy, jejíž výhodou je efektivnější vzájemné poznávání a upevnění sociálních vazeb v dětském kolektivu. Prioritou mateřinky je důraz na individuální péči a všestranný rozvoj osobností. V duchu motta: „Každý den je novým dobrodružstvím

autor: Jana Huzilová
Spustit audio