Další aféra ve Frýdku-Místku: Policie stíhá úředníka stavebního odboru

29. srpen 2012

Policie obvinila padesátiletého úředníka frýdecko-místecké radnice. Je stíhán za zneužití pravomoci úřední osoby. Trestná činnost se má týkat jeho rozhodování o stavbách soukromých investorů, terénních úpravách a přístavby garáže.

Vysoce postavený úředník frýdecko-místecké radnice měl vydávat nezákonná stavební povolení. Šlo například o autosalon, terénní úpravy nebo přístavbu garáže. Další informace odmítají policisté sdělit. Vyšetřování potrvá několik týdnů a vyslechnout musí desítky svědků.

„Padesátiletý muž měl ve správním řízení vydávat rozhodnutí, která odporovala ustanovení zákona, podle kterého rozhodoval. Případ je teprve na samém počátku vyšetřování a kriminalisté předpokládají, že vzhledem k jeho složitosti se jím budou zabývat ještě týdny,“ řekla mluvčí krajské policie Daniela Vlčková.

Magistrát za svým člověk stojí a obvinění odmítá. Mluvčí radnice Jana Matějková potvrdila, že stíhaný úředník bude dál na magistrátu pracovat.

„Správnost postupu stavebního úřadu přezkoumává krajský úřad i Správní soud v Ostravě a je s podivem, že dříve než o správnosti postupu stavebního úřadu rozhodnou, jak je to dáno zákonem, tak se případem zabývá policie. My věříme, že vedoucí při výkonu své funkce postupoval v souladu se zákonem,“ dodala Matějíková.

autor: ada
Spustit audio

Více z pořadu