Na opuštěné psy se v Žežicích vybralo přes šest tisíc

9. září 2012

Na sobotní odpoledne připravila skupina dobrovolníků na K-farmě v Žežicích zábavné odpoledne pro děti i dospělé. Výtěžek z akce byl určený na nákup granulí a dalších dobrot pro psy z útulku v Lazci.

Pro děti byly připraveny výtvarné dílny s tématikou princezen a princů, které pro ně připravilo Mateřské centrum Rozmarýnek z Rožmitálu pod Třemšínem. V dílnách si mohly nejen hrát na princezny a prince, ale třeba si také vyrobit korunku pro princeznu nebo meč pro prince.

Mateřské centrum Rozmarýnek také dětem zahrálo dvě pohádky Červená Karkulka a O Perníkové chaloupce, velký úspěch mělo kouzelnické vystoupení Michala Nesvedy a jeho Hollywood Magic, starší děti nebo dospělí zase obdivovali ukázky izraelského bojového umění krav-maga nebo vystoupení taneční skupiny Bobcats Cheearleaders. Večer vystoupila s krátkou divadelní aktovkou „Smrt klepe za dveře“ příbramská divadelní společnost Půlnoc a hip-hopová skupina 110 procent.

Přestože v nedaleké Příbrami této dobročinné akci konkuroval městské slavnosti a také tradiční výstava nožů, sešlo v Žežicích kolem 150 dětí a jejich rodičů, kteří mezi sebou vybrali na psi z příbramského útulky v Lazci přes šest tisíc korun. „Za ně nakoupíme granula a další dobroty po psi a někdy příští týden je předáme pracovníkům útulky,“ říká jedna z organizátorek celé akce Denisa Šulíková, která společně s Veronikou Šnebergerovou akci pořádala a chce v ní pokračovat i v příštích letech.

autor: Radek Ctibor
Spustit audio