Hrázděné lesní sídlo Supí potok v Lokti na Sokolovsku chátrá. Potřebuje investice

12. září 2012

Lesní sídlo Supí potok v Lokti u Sokolova potřebuje nutně investice. Hrázděná budova, kde působí společnost Loketské městské lesy prošla základními opravami naposledy v roce 1996. Vedení města už hledá možnosti, jak objekt revitalizovat.

Supí potok poskytuje kromě zázemí Loketských městských lesů také prostor pro skautský oddíl a letní tábory. Vedle toho společnost zajišťuje provoz záchytného zařízení pro toulavé psy ve spolupráci s městským úřadem. První podnět k potřebným opravám dal dnes už bývalý jednatel lesů, zastupitel za ODS Jaroslav Hlavsa, který vidí šanci na zajištění potřebných peněz v dotačních titulech a podle něj možnost nabízí i samotné lesy.

Loketské městské lesy odvádí každý rok do městské pokladny kolem deseti milionů korun. Kromě těžby dřeva firma obchoduje s rašelinou.

Město objekt užívá od roku 1996 a od této doby je prakticky v původním stavu. Starosta Zdeněk Bednář za Nezávislé se etapovým opravám přiklání a akceptuje i odhadované náklady. I on spoléhá na soběstačnost loketských městských lesů a byl by rád, kdyby první práce byly zahájen do konce roku.

Supí potok by v budoucnu město chtělo využít k dalším aktivitám. V úvahu přicházejí možnosti provozu restaurace nebo konferenčních prostor.


Zvětšit mapu
autor: Pavla Sofilkaničová
Spustit audio