Návštěvníci se na Zahradu Čech vracejí už po šestatřicáté

14. září 2012

Veletrh Zahrada Čech píše své už šestatřicáté pokračování. Na dnes (14.9.) zahájeném veletrhu Zahrada Čech už se byl podívat redaktor Miroslav Zimmer.

Už od deváté hodiny bylo na výstavišti pořádně rušno. Na letošním ročníku se představuje více než tři sta čtyřicet vystavovatelů a prodejců z celé republiky.Ale také sdružení pěstitelů a chovatelů, unie ovocnářů a zelinářů a další spolky.

K Zahradě Čech patří i poradenství, každodenní doprovodný odborný i kulturní program, říká za výstaviště Romana Šlechtová. „Je rozdělen na takové dvě zvláštní skupiny. Jedno je pro odbornou veřejnost – jsou to různé soutěže, jako například Zelí roku, Regionální potravina Ústeckého kraje a Regionální potravina Ústeckého kraje Přemysla oráče. A soutěže pro laickou veřejnost, jako je Příroda čaruje, zahrádkář zírá a také soutěž Recepty ze Zahrady Čech.“

Na páteční odpoledne naplánovali pořadatelé z Agrární komory vyhlášení výsledků soutěží o nejlepší regionální potraviny. Ve dvou samostatných soutěžích bylo oceněno celkem padesát devět různých druhů výrobků.

Litoměřická Zahrada Čech potrvá až do soboty 22. září.

autor: Miroslav Zimmer
Spustit audio