Karlovarský kraj vrátí dotaci na opravu střechy Císařských lázní

19. září 2012

Karlovarský kraj bude muset vrátit dotaci přes milion korun. Ta byla určena na opravu střechy Císařských lázní v Karlových Varech. Do výběrového řízení na dodavatele se totiž přihlásil jenom jeden zájemce, a tak kraj musel tendr zrušit.

Budova lázní je památkově chráněným objektem a kraj na opravu střechy získal dotaci ve výši 1,1 milionu korun od ministerstva kultury z jeho programu záchrany architektonického dědictví. Pokud by hejtmanství vypsalo soutěž znovu, nestihlo by dotaci vyčerpat ještě letos. Proto o peníze Karlovarský kraj zažádá znovu příští rok.

Zadní kopule Císařských lázní je v havarijním stavu. Její oprava bude navazovat na rekonstrukci střechy nad Zanderovým sálem, která stála 3,3 milionu korun a skončila letos v lednu.

Císařské lázně patří mezi nejvýznamnější budovy v Karlových Varech. Jejich celková oprava za 800 milionů korun se zatím odkládá na neurčito. Kraj ani město totiž nezískaly potřebnou dotaci z ministerstva kultury, na kterou byly vázány další peníze z Regionálního operačního programu Severozápad.


Zvětšit mapu
autor: Radim Jehlík
Spustit audio