Ostražitost Bushovy administrativy prý před 11. zářím polevila

Americký deník New York Times vydal analýzu protiteroristických snah administrativy prezidenta George Bushe. Vyplývá z ní, že pokusy o identifikaci konkrétní teroristické hrozby byly nejzřetelnější v létě 2001, před osudným 11. zářím ale polevily.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Světové obchodní centrum

Světové obchodní centrum | Foto: Yahoo Picture Gallery | Zdroj: AFP

Čtyři dny před tím, než má před kongresovou komisí zabývající se okolnostmi teroristických útoků na Ameriku vystoupit národně bezpečnostní poradkyně Condoleezza Riceová, vycházejí najevo nové skutečnosti. Z nich je zřejmé, že Riceová a personální šéf Bílého domu Andrew Card vyzvali bezpečnostní složky, aby dva měsíce před teroristickými útoky na New York a Washington jednaly o varováních, která se ale týkala především ohrožení amerických zájmů v zahraničí.

Existovaly obavy, že by teroristé mohli unést letadlo, aby si vynutili osvobození svých druhů z amerických vězení. Nezávislá komise musí nyní posoudit, zda následná opatření a akce odpovídaly známému ohrožení.

Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme