V Karlovarském kraji začnou jezdit nové vlaky

25. září 2012

Moderní vlakové soupravy začnou vozit cestující v Karlovarském kraji. Nové vlaky nazvané RegioShark budou k dispozici už během podzimu. Cena jedné moderní jednotky je 64 miliony korun. Do prosince 2013 nasadí České dráhy na koleje v regionu celkem 8 těchto nových vlaků.

Motorová jednotka řady 844 dostala označení RegioShark podle přední části soupravy, která připomíná tlamu žraloka. Osm souprav určených pro Karlovarský kraj stálo téměř 513 milionů korun. České dráhy na ně získaly dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad.

Pět jednotek bude jezdit na páteřní lince kraje Mariánské Lázně – Cheb – Sokolov – Karlovy Vary, dvě vozidla jsou určena pro trať Cheb – a Aš a dvě jednotky budou jezdit na společné lince Karlovarského a Ústeckého kraje Karlovy Vary – Chomutov.

Nový vlak měří 44 metrů a jeho provozní rychlost je až 120 km/hod. Jednotka RegioShark nabízí 120 míst k sezení a 9 míst je v první třídě. Celková kapacita vlaku je 240 osob. Souprava je vybavena uzavřeným systémem WC v bezbariérové úpravě, prostorem pro jízdní kola, kočárky, klimatizací a audiovizuálním informačním systémem.

Spustit audio