Nastupovat! Kavárna POTMĚ přijíždí do Hradce Králové

27. září 2012

Jaký je svět bez barev a světla? 29. – 30. září 2012 to můžete vyzkoušet na vlastní kůži!

Historicky první zatemněný autobus s neobvyklou Kavárnou POTMĚ, ve které Vás obslouží nevidomí, přijede do Hradce Králové.

Kavárna POTMĚ přijíždí do Hradce Králové

Vypít si šálek vyhlášené černočerné kávy můžete celý den od 10 do 19 hodin na Masarykově náměstí.

Kavárna Potmě

„Na palubě autobusu uvidíte svět novýma očima. Stačí se nechat vést a důvěřovat těm, kteří jsou s tmou dokonale sžití. Sehraný tým nevidomých kavárníků Vás usadí do jednoho z šesti kupé a dříve, než Vám donesou černou kávu, můžete objevovat organické, ladné tvary prostoru, ve kterém se nacházíte. Každé kupé je očalouněno materiálem s jinou strukturou, aby podněcovala Vaši fantazii. Orientace v černočerném prostoru je možná jen po hmatu. Brzy však objevíte, že svět pod rouškou tmy může být nečekaně laskavý, plný vjemů, pocitů, inspirace," říká Martina Kaderková, ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Kavárnu POTMĚ v autobusu představila Světluška začátkem července na Ovocném trhu v Praze. Prvními pasažéry na palubě byli patronka Aneta Langerová, Hana Maciuchová, Tomáš Klus, Klára Issová, Pavel Nový, Anna Polívková a Lucie Výborná.

„Návštěvou pojízdné Kavárny POTMĚ jsem získala originální zážitek. Ztichla jsem a zpokorněla. Tleskám Světlušce a děkuji za příjemnou společnost v kavárně Anetě Langerové a Tomášovi Klusovi a za elegantní obsluhu a laskavou navigaci děkuji ze srdce Katce," řekla bezprostředně po návštěvě kavárny herečka Hana Maciuchová.

Poté se Kavárna POTMĚ vydala na své první turné do Ostravy a pokračovala dále na Letní filmovou školu v Uherském Hradišti, do pražské ZOO, Brna, Jičína a Říčan.

Návštěvou Kavárny POTMĚ přispějete 100 Kč do sbírky Světluška, jako vzpomínku na nevšední zážitek si odnesete hrníček.

Spustit audio