Startuje další ročník ankety Moderátor roku

1. říjen 2012

Asociace rozhlasových organizací vyhlašuje již druhý ročník ankety o nejoblíbenějšího moderátora a moderátorku českých rádií. Český rozhlas, Rádio Impuls, Frekvence 1 a Evropa 2 do boje vysílají 17 nominovaných.

Do ankety, která startuje v pondělí 1. října, se může zapojit každý občan České republiky. Zasílat hlas nominovanému je možné do 28. října 2012 formou sms nebo na stránkách moderatorroku.cz. Pro jednoho z hlasujících je připravena odměna ve formě diamantových šperků v hodnotě 30 000 Kč.

„Anketa Moderátor roku je pro mne jakýmsi razítkem, potvrzením toho, že rádio a jeho moderátoři jsou stále nejčastějším a vítaným společníkem v běžném životě a v důsledku toho s rádiem jako mediatypem musí zadavatelé reklamy počítat. Rádio je život, rádio je emoce a moderátor v sobě oboje koncentruje,“ říká Jiří Hrabák, generální ředitel Rádia Impuls a předseda ARO.

Pravidla hlasování:
SMS zprávu ve tvaru MODERATOR mezera CISLO MODERATORA nebo MODERATORSKE DVOJICE je možné zasílat do 28. října na telefonní číslo 907 77 04. Cena jedné textové zprávy je 4 Kč a z jednoho telefonního čísla je možné poslat pouze jednu sms každému nominovanému. Další možnost hlasování je přes webové stránky soutěže na moderatorroku.cz.

„Jsem hrdý na to, že Český rozhlas i letos zaštiťuje a organizuje právě tuto anketu. Má totiž bohulibý cíl upozornit na důležitost mluveného slova, protože slovo sbližuje. V této uspěchané době je pomalu zázrak, pokud si lidé najdou čas spolu hovořit. Proto jsem rád, když si tolik posluchačů naladí některou ze stanic Českého rozhlasu a pouští k sobě domů slova právě našich moderátorů. Nepochybuji, že letos vyhraje ten nejlepší. Ten, který má lidem nejvíce co říct,“ přeje vítězi generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

„Rádio je o hudbě, o zprávách a o zábavě, teď, teď hned. Rádio je o denním životě. Rádio je tedy o lidech, protože bez nich by žádná hudba, žádné zprávy ani žádná zábava nebyla. Moderátor je reprezentantem lidí, nás všech. Mluví za sebe, za nás a s námi, o sobě a o nás. Takový nějaký „kondenzátor“. Vždy s úctou a pokorou, protože jde o nás. Jeho role je tedy něčím víc, než si myslíme. Cena Moderátor roku je naším vyjádřením, poděkováním za tuto dnes, ale i zítra nezbytnou roli v našich životech,“ dodává prezident Legardére Active ČR Michel Fleischmann.

Slavnostní vyhlášení vítězů:

Slavnostní vyhlášení nejlepšího moderátora a moderátorky ankety se uskuteční 31. října 2012 v hotelu Ambassador Zlatá husa v Praze. V rámci večera vystoupí Helena Zeťová, David Deyl, Pavel Šporcl, nebo skupina Memphis. Večerem budou provázet moderátoři Vlasta Korec a Ruda z Ostravy. Online přímý přenos můžete sledovat na webu moderatorroku.cz.

Seznam nominovaných v anketě Moderátor roku 2012:
L. Bouček
P. Cejnar
K. Gott
Impulsovi
M. Kociánová
V. Korec
P. Král
P. Kudrna
Z. Kepková, I. Vavřínová
J. Pokorný
L. Mareš, P. Hezucký, L. Šilhánová - Ranní tým Evropy 2
J. Rosák
Ruda z Ostravy
K. Sladký
Těžkej Pokondr
J. Veselý
L. Výborná

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace