V Plzni se koná veřejná sbírka pro africkou školu

4. říjen 2012

V Kopeckého sadech v Plzni probíhat veřejná sbírka „Postavme školu v Africe". Informační stánek vždy ve 13 hodin otevírají plzeňští skauti, kteří doufají, že jim spolu s kamarády z celé České republiky podaří postavit v Etiopii další školu. A tentokrát netradičně se ve stánku staví střecha modelu africké školy.

V informační stánku mohou zájemci až do 6.října získat všechny informace o celém projektu, a především přispět do sbírky. Ve stánku je možné zakoupit si symbolické střešní tašky, ty pokreslit, popsat a potom je i umístit je na model střechy africké školy - a tak se alespoň symbolicky právě na stavbě dalších škol v Etiopii podílet.

Plzeňané se ale mohou těšit i na doprovodný program. "Přímo u stánku proběhne několik koncertů pod širým nebem, kulturní program je totiž tradiční součástí akce. V rámci projektu Postavme školu v Africe nás v Plzni ale čekají i větší koncerty, večerní, klubové. Například koncert plzeňského dua Dubnička Lahoda, ti zahrají v sobotu v Zach's pubu. Výtěžek ze vstupného obou koncertů půjde přímo na konto projektu", vysvětluje spolupořadatel akce Petr Doležel.

Postavme školu v Africe je tradiční akcí českého Junáka - svazu skautů a skautek ČR, ve spolupráci s organizací Člověk v tísni ji pořádá podeváté. Za tu dobu se v Africe postavilo už třináct kompletních škol - ta poslední byla otevřena v minulém týdnu v etiopském městě Debre Sina.

autor: Jiří Blažek
Spustit audio