Vimperští strážníci dostali od podnikatele nové kolo

17. říjen 2012

Nový bicykl, který má přispět ke zvýšení akceschopnosti strážníků, předal vrchnímu strážníkovi Městské policie Vimperk podnikatel Tomáš Koška.

Zareagoval tak na situaci, kdy jsou lidé ve městě nespokojení s potíráním prohřešků, kterých se dopouštějí nepřizpůsobiví občané. „Strážníci se pěšky po městě přesouvají pomalu a z auta nic nevidí," uvedl provozovatel herny na adresu strážníků s dovětkem, že snad nikomu nebude vadit, když se jedná o dar pořízený z výdělku z výherních automatů.

„Myslím si, že hazard není problém, který by tu byl, problém jsou nepřizpůsobiví a drogy. Už se o tom mluví rok, a nic se neděje. Vedení města je laxní, tak jsem přistoupil já a doufám, že budou následovat i další,“ uvedl Tomáš Koška.

Dříve, než strážníci využijí kolo přímo ve službě, bude nutné ho dovybavit bezpečnostními prvky, například sadou světel. Vrchní strážník Městské policie Vimperk Daniel Ziemba věří, že darovaný bicykl jeho muži osedlají co nejdřív.

„Budeme muset koupit ještě jedno kolo, ta hlídka je vždy dvoučlenná, a doplnit bezpečnostní prvky, helmy a oděv, který je k tomu uzpůsobený. Jsem rád a vidím to jako iniciativu od občanů, která pomůže ke zlepšení práce policie,“ řekl Daniel Ziemba.

Bezpečnostní situací ve Vimperku se bude znovu zaobírat vedení města. Podle starosty Vimperka Bohumila Petráška (SND-ED) se chystají individuální pohovory se všemi strážníky a také výcvik, jak se mají chovat v krizových situacích.

autor: Václav Malina
Spustit audio