Žďár nad Sázavou bývalou školu neprodá

19. říjen 2012
Zprávy z

Včera o tom na veřejném jednání na radnici města rozhodli zastupitelé. 14 z 27 se rozhodlo nechat šest let prázdnou budovu i nadále v majetku města.

Se záměrem prodat bývalou školu nesouhlasila ve městě řada lidí. Vznikla dokonce petice, pod kterou se podepsalo 349 z nich. Poukazovali na nízkou prodejní cenu, morální hodnotu budovy a netransparentnost kupující firmy, která navíc nemá žádné zkušenosti na developerském trhu. Na zastupitelstvu měli možnost vystoupit. "Oceňujeme, že jsme dostali prostor k vyjádření svých názorů. Vedení radnice vyslyšelo naše argumenty proč si myslíme, že by budova měla zůstat v majetku města," zmínil mluvčí petice Martin Mrkos.

Město chtělo bývalou školu prodat za pět milionů korun investorovi, který ji slíbil přestavět na byty. Na včerejším zastupitelstvu se rozhodlo najít jiné alternativní řešení do poloviny příštího roku. Jeden z nápadů byl odprodat část budovy Pekařství Řečice, které v ní má v současnosti živnost, a historickou část přebudovat například na galerii.

Spustit audio