Plzeňský kraj hledá nového provozovatele plzeňské záchytky

23. říjen 2012

Nového provozovatele plzeňské záchytky hledá na příští dva roky Plzeňský kraj. Současnému provozovateli jediné záchytky v kraji vyprší na konci prosince dvouletá smlouva. Hejtmanství plánuje, že v regionu bude i nadále pouze jedna záchytka. Na dvouletý provoz chce dát maximálně 4,8 milionu korun bez DPH. Konečnou cenu určí ale až výběrové řízení.

Současným provozovatelem je Poliklinika Slovany, která byla vybrána na základě veřejné zakázky a byla s ní uzavřena smlouva o zajištění poskytování služeb protialkoholní záchytné stanice od 1. 1. 2010 do 31. 12. 2012. Protože se blíží konec platnosti smlouvy, je nutné, aby kraj vyhlásil novou veřejnou zakázku pro následující období. Výběr uchazečů bude zajišťovat organizace Centrální nákup, kterou zřizuje kraj.

Nepřetržité provozování protialkoholní a protitoxikomanické záchytné stanice spočívá v zajištění 6 -12 lůžek pro počet ošetření cca 1700 osob/rok, v zajištění následného pobytu těchto osob záchytné stanici. Loni záchytná stanice poskytla službu 1790 klientům. Cena pobytu tu činí 4.300 korun. Platby od klientů jsou ale stále velmi problematické.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio