Historické jádro Opavy čeká velká změna

24. říjen 2012

V Opavě končí stavba velkého obchodního centra v památkové zóně. Už za měsíc bude otevřeno na místě bývalého pivovaru a to se projeví na hustotě dopravy. Mimo jiné v místech, která už teď nápor aut těžko zvládají.

Křižovatka ulic Pekařská a Nákladní označovaná jako smrtící křižovatka kvůli nebezpečným úzkým ulicím, i tam se nové kolony aut projeví. Zatím obyvatelé města obcházejí nedokončené obchodní centrum přímo za historickou budovou obchodního domu Breda a debatují, co bude potom.

Uvidíme, říká i náměstek primátora zvolený za SOS PRO OPAVU Dalibor Halátek. Něco takového tady podle něj ještě nebylo. Šest stovek nových parkovacích míst v podzemí pod obchody, a to v době, kdy je střed Opavy ucpaný stojícími auty.

Opava byla mnoho let hypermarketovou velmocí číslo jedna. V rozloze prodejních ploch na jednoho obyvatele neměla v Česku konkurenci. I když už na špici není, nový kolos obchodů, pokladen a kina životem v centru města řádně zamíchá. Na praktické důsledky si musíme ještě pár týdnů počkat.

autor: mrk
Spustit audio