The Tap Tap a Český rozhlas ruší konec světa

31. prosinec 2012
Naživo

Podle mayského kalendáře nastane 21. prosince 2012 konec světa. S tím však zásadně nesouhlasí známá česká kapela The Tap Tap, která se rozhodla proti katastrofickému scénáři bojovat. Den před očekávaným koncem světa proběhne v Praze, Brně a Ostravě happening a charitativní koncert Proti konci světa. Svou misi zahájila už na konci října v Moskvě. Radiožurnál u toho nemůže chybět!

Kapela tělesně postižených studentů a absolventů škol pražského Jedličkova ústavu je v Čechách velmi populární a navštívila už řadu zahraničních měst. V Moskvě však na pozvání Českého centra vystoupili poprvé.

Kde se objeví, tam ruší stereotypy a bariéry v našich myslích a jsou pro mnohé z nás inspirací. V Moskvě si ale kladli ještě větší cíle. Chtěli naučit moskevské publikum zpívat svoji hymnu Konec světa – zrušeno, kterou jste už mohli slyšet na Radiožurnálu. Místo upínání pozornosti na negativní proroctví se tak The Tap Tap společně se svým publikem zamýšlí spíše nad tím, v jakém stavu svět jednou předáme svým dětem.

V Moskvě se představili rovnou dvakrát. Poprvé 26. října na velvyslanectví České republiky, kde při příležitosti státního svátku zazněly tři hymny – ruská, česká a proti konci světa s textem Tomáše Hanáka. Podruhé 28. října na charitativním koncertě v legendárním operním divadle Natalie Sats. Tam se publikum učilo hymnu proti konci světa a také slyšelo hit Karla Gotta Trezor v podání vynikajícího slovenského tenora Mariána Banga.

Koncert proti konci světa uslyšíte i na Radiožurnálu

Nakolik The Tap Tap oslovili ruské obecenstvo a stali se pro něj inspirací, jste se dozvídali z vysílání Radiožurnálu.

Buďte s rozhlasem při záchraně světa

20. prosince završí The Tap Tap svoji misi za zachování lidské existence megakoncerty ve třech největších městech České republiky – v Praze (Incheba), Brně (Fléda) a Ostravě (Plynojem).

Kromě kapely má vystoupit řada dalších umělců, mezi nimi například Chinaski, Tata bojs, Charlie Straight, Buty a další. Zároveň jsou naplánované doprovodné akce v klubech po celé republice. Přenos benefičního Koncertu proti konci světa uslyšíte na třech stanicích Českého rozhlasu – Dvojce, Brně a Ostravě.

The Tap Tap

Kromě vysílání pozitivní energie na odvrácení apokalypsy chtějí pořadatelé nashromáždit dostatek finančních prostředků na vybavení multifunkčního bezbariérového vzdělávacího centra STUDEO při Jedličkově ústavu v Praze.

Chcete-li přispět a spolu s kapelou zabránit konci světa i pomoct dobré věci, můžete už nyní. Buď pošlete dárcovskou SMS, nebo se zapojte do klíčové soutěže. Vstupenkou do hry je nerezový pamětní klíček v hodnotě 212 Kč opatřený unikátním kódem, který naleznete v e-shopu na stránkách koncertu. Jeden z klíčků v závěrečném slosování vyhraje zájezd pro dvě osoby do samotné kolébky mayské kultury, další bude možné proměnit za cenu, jako jsou například trička, botasky, klíčenky nebo placky.

Vstupenky na koncerty je možné zakoupit v předprodeji už od října.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

Spustit audio

Více z pořadu