V areálu bývalého děčínského pivovaru se začalo stavět nákupní centrum

31. říjen 2012

V areálu bývalého pivovaru v Děčíně pracují stavební stroje. Vzniká tam nové nákupní centrum, kde by měly být obchody, služby a třeba i místo pro zábavu dětí i dospělých.

„Když jsem si vybíral centrum, kde bych rád něco takového postavil, tak jsem si vzal seznam měst nad padesát tisíc a zjistil jsem, že jediné město, kde ještě nic není, je skutečně Děčín.“ říká Vojtěch Ryvola, který je otcem myšlenky oživit chátrající pivovar.

Podle něj má výborné místo v centru Děčína a unikátní atmosféru. Historické budovy totiž zůstanou stát. Nová část pak bude především pod zemí. Ve svůj nápad věří. Z větší části už má budoucí prodejní plochu zamluvenou. A zákazníci?

Pivovar Děčín, budovy zvenčí

„Při pohledu na ceny pohonných hmot se toho nebojím. My chceme nabídnout stejné značky, které najdou i jinde.“ míní Ryvola.

„Naši občané jezdí do takových center, jako jsou třeba v Srbicích u Teplic, jezdí do německa a podobně... Proč by to nemohlo tady žít.“ vítá využití starého pivovaru Pavel Sinko, náměstek děčínského primátora. A co si o dalším centru pro nákupy myslí v dnešní neutěšené ekonomické situaci obyvatelé Děčína? „Nevím, ale jestli nějaké pěkné obchodní centrum... Proč ne?“ „Tady jich je málo? Tady jich je mraky všude... a ještě další bude?“ myslí si někteří z dotazovaných obyvatel Děčína.

Centrum s obchody i místy pro odpočinek má být otevřeno pro veřejnost už v roce 2014.

autor: ces
Spustit audio