Afro-bluesové duo Habib & Bibb

12. listopad 2012

Do Čech se chystá unikátní hudební dvojice: kytarista Habib Koite z Mali a americký bluesman Eric Bibb. Vystoupí v Praze v Akropoli v pátek 16 listopadu o den později na festivalu Blues Alive v Šumperku.

Habib Koite patří k nejaktivnějším hudebníkům západní Afriky. Před dvaceti lety vyhrál v soutěži francouzského rozhlasu a od té doby intenzivně koncertuje po celém světě, vydává samostatná alba a podílí se na společných projektech s dalšími muzikanty. Společně se svým americkým kolegou Ericem Bibbem vystoupil letos v létě na festivalu Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou.

Poprvé se setkali před 11 lety v Kalifornii, díky společnosti Putumayo, která vydala nahrávky obou hudebníků na sampleru Mali to Memphis, mapujícím souvislosti mezi americkým blues a hudbou z Mali. Eric i Habib pak tento koncept propagovali na společném turné, ale až letos spolu natočili společné album, Brothers in Bamako. Pro Eric Bibba to byla životní zkušenost, poprvé měl šanci vyjet do Bamaka, hlavního města Mali, kde se album natáčelo. V reportáži v Čajovně 12. listopadu uslyšíte samostatné i společné nahrávky obou umělců, rozhovory i osobní poselství obou umělců českým posluchačům, natočené v Náměšti nad Oslavou.

http://www.myspace.com/habibkoite

Spustit audio