Záchranáři v Plzeňském kraji dostali osm nových sanitních vozů

15. listopad 2012

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje dostala osm nových plně vybavených sanitních vozů za 14 milionů korun. Jedná se o pět velkých dodávek a tři malé vozy pro rychlý výjezd lékaře. Nová vozidla dostala záchranka od svého zřizovatele, Plzeňského kraje. Díky sponzorství jedné firmy navíc záchranáři získali speciálně vybavený přívěs.

Jedná se o nová vozidla, která budou rozmístěna na jednotlivá výjezdová stanoviště v regionu tak, aby nahradila už starší a mnohdy dosluhující vozy. Ty mají najeto někdy i více než dvě stě tisíc korun. Obnova sanitních vozů se provádí každý rok. Kromě nových vozidel převzali také zdravotničtí záchranáři nový přívěs, který je určen pro řešení následků hromadných neštěstí, při nichž došlo ke zranění několika desítek osob.

„Jedná se o speciálně vyrobený kontejner, v jehož útrobách se nachází rozsáhlá záchranářská výbava a technika, která je schopna napomoci záchranářům při řešení událostí, při nichž došlo ke zranění několika desítek osob. Kontejner tak bude nasazován do akce zejména při velkých dopravních nehodách, nehodách autobusů, leteckých neštěstí a v rámci řešení podobných situací,“ řekl za Zdravotnickou záchrannou službu Plzeňského kraje Michal Šebek.

Speciálně vybavený přívěs
autor: Jiří Blažek
Spustit audio