Pardubice chtějí opravit Tyršovy sady i bez evropské dotace

21. listopad 2012

Město chce pardubické Tyršovy sady opravit i v případě, že nestihne vyčerpat evropskou dotaci. Zatím společně s architektem upravuje projekt tak, aby co nejméně vadil jeho kritikům.

Kompletní projektovou dokumentaci představí zastupitelům na prosincovém zastupitelstvu.

Revitalizace Tyršových sadů ztroskotala na brněnské firmě DIS, která odmítla v létě převzít staveniště. Město tedy musí vypsat nové výběrové řízení na dodavatele stavby.

Původní projekt zatím podstupuje úpravy, které se týkají promenády, vypuštění několika prvků nebo ponechání stávající zeleně.

Architekt Tomáš Jiránek ale nemluví o kompromisním řešení:

„Já už dneska nevím, co je kompromis, protože my víc než rok pracujeme na postupných kompromisech. My opravdu neignorujeme požadavky. Snažíme se odborně posoudit, co jsou požadavky konstruktivní a možné.“

Pokud vše půjde bez problémů, mohl by se projekt stihnout tak, aby získal dotaci z evropských fondů. Náměstek primátorky František Brendl chce ale Tyršovy sady opravit i v případě, že by se tak nestalo.

„To je naší morální povinností, stejně jako třída Míru, vyčlenit prostředky, i kdyby neměly být za podpory evropských peněz. My jsme povinni budoucím generacím toto místo zachránit,“ dodal Brendl.

Chcete dostávat každý den zpravodajství e-mailem zdarma do vaší schránky?
Budete tak mít každý den dokonalý přehled o dění ve Vašem kraji a k tomu tipy na vybrané pořady ČRo Pardubice!
To vše úplně zdarma!
Stačí se jen zaregistrovat!

autor: ba
Spustit audio