Kluziště před radnicí v Olomouci má úspěch

23. listopad 2012

O mobilní kluziště před radnicí v Olomouci mají lidé velký zájem. Využívají ho především v odpoledních a večerních hodinách. V rámci vánočních trhů funguje až do 6. ledna zdarma každý den od 10 do 22 hodin. V sobotu na Horním náměstí v Olomouci odstartuje také vánoční kulturní program.

Podle organizátorů trhů je umístění kluziště před radnicí výhodné. Jestli zde bude i v příštím roce nebo se vrátí na Dolní náměstí, se ukáže po vyhodnocení vánočních trhů. "Návštěvnost se zvýšila o sto procent, především v odpoledních hodinách je ledová plocha úplně zaplněná. Poté, co vyhodnotíme letošní průběh vánočních trhů, zvážíme možnost vrácení na Dolní náměstí, kde můžeme pokračovat ve svém projektu v plném rozsahu," uvedl pořadatel olomouckých vánočních trhů Pavel Spálený.

Už zítra v 18 hodin se na Horním náměstí v Olomouci také slavnostně rozsvítí vánoční strom. Během týdne ho odborné firmy usadily a vyzdobily třiceti tisíci LED-diodami. Po rozsvícení stromku odstartuje v centru vánoční program. Do 23. prosince nabídne koncerty, divadelní představení, zpívání koled i pravou zabijačku.

Blanka Mazalová

Spustit audio