První autobus kompletně vybavený dětskými autosedačkami poprvé vyráží na výlet

23. listopad 2012

Z Liberce dnes (23.11.) vyjede poprvé na výlet s dětmi speciální autobus, kompletně vybavený autosedačkami. Na předváděcí jízdě se s ním svezla i naše redaktorka Ivana Bernáthová.

První pohled do interiéru nového autobusu je opravdu nezvyklý - červená se totiž řadami komfortních dětských autosedaček - ty mají bezpečné tříbodové pásy a ochranu pro případ bočního nárazu. Velice pohodlné autosedačky jsou určeny pro děti od dvou do dvanácti let. Dají se během chvíle upravit pro příslušnou výšku a hmotnost dítěte.

Autobus pokřtěný Beruška má dvě velká DVD, děti se tedy při jízdě díky pouštění pohádek nenudí. Mají navíc k dispozici výklopné stolečky, aby se mohly pohodlně najíst a napít.

Autobus budou zřejmě nejčastěji využívat mateřinky a školy - ty jezdí na plavání,na lyže, do divadel nebo na školy v přírodě.

Protože je o bezpečný autobus velký zájem, vypadá to, že dopravce BusLine, který ho koupil a díky neziskové organizaci Dopraváček vybavil dětskými autosedačkami, zřejmě pořídí i další.

Zajímavé je, že tato autobusová firma speciálně vyškolila i řidiče, kteří už teď vědí něco víc o dětské psychologii, o tom, co děti během jízdy potřebují, jaké mohou mít problémy, jak jim vycházet vstříc a jak pomáhat učitelkám a rodičům.

První český autobus, kompletně vybavený dětskými autosedačkami, se dnes poprvé vydá, po včerejší předváděcí jízdě, s předškoláky z Liberce na výlet.

Spustit audio