Ochránci z Valašského Meziříčí přemění tankodrom na ekocentrum

24. listopad 2012

Bývalý tankodrom ve Valašském Meziříčí se stane centrem ekologické výchovy. Tamní ochránci přírody získali další část rozlehlého areálu s budovou, kde zřídí výukové středisko.

Bývalý kasárenský objekt je zatím zchátralý a zatím nevypadá příliš vábně. V budoucnu se má budova stát environmentálním centrem.

„K rekonstrukci této budovy dojde během jednoho roku. Takže budovy by měla být provozuschopné v listopadu 2013,“ upřesňuje koordinátor projektu Petr Křístek.

Peníze na opravy se ochráncům přírody podařilo získat v rámci druhé výzvy blokového grantu programu česko-švýcarské spolupráce. Předběžný rozpočet je asi 3,5 milionu korun. Další peníze získají z nadací.

„Budova se nachází v jedenáctihektarovém areálu, v lesoparku, který nabízí ideální podmínky pro poskytování takto zaměřených programů a výukových akcí, zaměřených na děti, mládež a veřejnost,“ popisuje Křístek.

V areálu se nachází také sad tradičních ovocných dřevin a jezírko s naučnou, bezbariérovou stezkou a lespoark. Naučná stezka upozorňuje na vzácnou faunu v lokalitě.

autor: rv
Spustit audio