Zabavené padělky oděvů už budou sloužit potřebným

Už téměř nic nebrání tomu, aby zabavené padělky značkového oblečení mohly nosit třeba děti z dětských domovů nebo lidé z domů pro seniory. Prezident Václav Klaus totiž podepsal novelu, která dává této formě využití padělků zelenou. Novela začne platit od 1. května.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vietnamská tržnice

vietnamská tržnice | Foto: Jan Rosenauer

Ředitelé zmíněných institucí ale ze změny zákona nejsou tak nadšeni, jak by se možná očekávalo. Například Růžena Tomanová, ředitelka dětského domova v Boršově nad Vltavou, se obává, že po nezbytném odstranění falešné značky už jim oblečení nebude k ničemu.

"Pokud ty značky mají být vystříhané, odstraněné, tak to oblečení bude prostě nefunkční, přestává mít kvalitu, kterou bychom potřebovali."

Ředitel domova důchodců v Blatné Václav Kroupa zase pochybuje o smyslu této novely pro domovy seniorů. "Nevím, jestli by to pro domovy důchodců bylo úplně vhodné; já jsem zastáncem toho, že by si lidé měli spíš pořizovat věci sami, mají své příbuzné. Já bych to viděl víc vhodné pro děti než pro domovy důchodců."

Generální sekretář Sdružení České katolické charity Jindřich Suchánek naopak věří, že pracovníci charity si s případnými komplikacemi dokáží poradit.

Zabavené padělky značkového oblečení dosud končily v plamenech. Například minulý týden museli celníci na Ústecku zničit zboží za 69 milionů korun.

Marika Táborská, Pavlína Fendeková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme