Regionální radu ROP Severozápad povede Petr Navrátil

4. prosinec 2012

Regionální rada Regionu soudržnosti Severozápad má nového šéfa. Na včerejším zasedání nově složeného výboru Regionálního operačního programu v Karlových Varech se jím stal náměstek hejtmana Karlovarského kraje Petr Navrátil z ČSSD.

Jeho zástupcem bude Milan Pipal za KSČM z Ústeckého kraje. Nové vedení rady musí především vyřešit hrozbu více než dvoumiliardové sankce za chyby v čerpání projektů dotovaných z Evropské unie. Celý ROP Severozápad je od letošního roku kvůli podezřelým finančním operacím pozastavený a peníze žadatelům neproplácí.

Regionální rada Regionu soudržnosti Severozápad zasedala poprvé po říjnových krajských volbách. Volbami skončilo funkční období dosavadních členů rady. Hned na prvním jednání nových zastupitelstev obou krajů, tedy Karlovarského i Ústeckého, zastupitelé zvolili své zástupce do regionální rady.

Předchozí ředitelé úřadu jsou vyšetřováni v souvislosti s údajnou korupcí při rozdělování 19 miliard korun z ROP Severozápad. Zhruba 16 miliard už rozdělil, z toho asi 11 miliard proplatil. Na rozdělení zbytku peněz je čas jen do konce roku 2013.

Spustit audio