V Lounech se rozhodli rozšířit zákaz pití alkoholu na veřejnosti

4. prosinec 2012

V Lounech chtějí rozšířit zákaz pití alkoholu na veřejnosti o další místa. Ve městě se už teď nesmí popíjet u škol nebo dětských hřišť. O ledna k nim zřejmě přibude Husova ulice a její okolí. Další novinkou má být zákaz diskoték a zábav po půlnoci.

Lidé, žijící v Lounech v okolí diskoték novou vyhlášku, zakazující hudební produkce po půlnoci, vítají - těší se, že budou mít v noci klid.

Kdo bude chtít pořádat například diskotéky v pátek a v sobotu, musí radnici požádat o výjimku. Tu radnice umožní, ale jen dočasně. Pokud nebude něco v pořádku, majitel diskotéky o výjimku přijde.

Od ledna by měla platit i další novinka. A sice rozšíření zákazu pití alkoholu na veřejnosti, konkrétně v Husově ulici. Jde o jednu z nejdelších ulic v Lounech, ve které kromě obytných domů sídlí i ubytovny a výrobní komplexy soukromých firem.

Obě vyhlášky souvisí s novým postupem radnice, který má zajistit klid a bezpečí pro obyvatele města a zároveň by měl, pokud možno, co nejméně brzdit podnikatelské aktivity. Radnice v Lounech tak už delší dobu komunikuje s majiteli ubytoven, vietnamskou menšinou nebo majiteli heren.

Vyhlášky budou od ledna v Lounech platit v případě, že je schválí zastupitelé na prosincovém jednání.

autor: Jan Beneš
Spustit audio