Komunistický radní Karlovarského kraje chce diskutovat s odpůrci

5. prosinec 2012

Vlna protestů kvůli krajskému náměstkovi pro oblast školství sílí. Odpůrcům vadí, že právě tento post obsadil člen KSČM Václav Sloup, někdejší politický pracovník pohraniční stráže. Podle nich jde o nemorální rozhodnutí.

Schůzka mezi pedagogy, kteří napsali nesouhlasný dopis krajské radě, a radním se koná ve středu odpoledne. V Karlovarském kraji se ale v současné době množí výzvy k odchodu Václava Sloupa. Autoři petice mu kromě minulosti také vyčítají neznalost oboru, který má řídit. Množí se také výzvy k jeho odchodu. V plánu je dokonce i demonstrace před krajským úřadem.

Radní a náměstek hejtmana Karlovarského kraje Václav Sloup působil 27 let v pohraniční stráži, z toho čtyři roky ve funkci zástupce velitele pro věci politické. Podle odpůrců jeho jmenování by člověk s takovou minulostí neměl řídit školství.

Václav Sloup ale nehodlá i přes sílící protesty odstupovat ze své funkce. Chce dál pokračovat v přidělené práci. Navíc chystá schůzku s odpůrci. Sám prý upozorňoval politiky při koaličních jednáních na možný problém s obsazením postu radního pro oblast školství. Teď by se proto měli sociální demokraté v krajské radě za něj postavit.

Spustit audio