Pacienti pardubické nemocnice si stěžují na kvalitu jídla. Ta by se měla zlepšit
Pacienti Pardubické krajské nemocnice si stěžují hlavně na kvalitu nemocniční stravy. Z výsledků průzkumu vyplývá, že lidem jídlo nechutná a chybí jim možnost výběru z více pokrmů.
Ředitel Tomáš Gottvald uznává, že pacienti mají pravdu a slíbil zlepšení:
„Je to i v nabídce toho, co ve stravě můžeme dát jako nadstandard nebo nabídnout výběr. Tam je chyba na naší straně a ne na straně dodavatele. My se můžeme zlepšit třeba ve vysvětlování pacientům, proč zrovna v této chvíli mají takovou stravu. Samozřejmě léčebné diety u pacienta, který má žlučníkové obtíže, zánět slinivky břišní, je strava výrazně modifikovaná, aby pacientovi v onemocnění neškodila. Myslím si, že tam je handicap i našich zaměstnanců v tom, že nedostatečně pacientům vysvětlí, proč mají takový druh jídla.“
Chcete dostávat každý den zpravodajství e-mailem zdarma do vaší schránky?
Budete tak mít každý den dokonalý přehled o dění ve Vašem kraji a k tomu tipy na vybrané pořady ČRo Pardubice!
To vše úplně zdarma!
Stačí se jen zaregistrovat!
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Hrad zveřejnil zápis z jednání o důchodech, ANO zvýšení hranice pro odchod do penze nerozporovalo
-
Výnosy z emisních povolenek lze použít jen na boj se změnou klimatu. Budou příjmem státního rozpočtu
-
‚Současný režim už musí padnout.‘ Orbánovi odpůrci vzhlíží k novému mesiáši
-
Rusové si můžou koupit iPhone i čokoládu Lindt. Zboží se do země dostává neoficiálními cestami