Pacienti pardubické nemocnice si stěžují na kvalitu jídla. Ta by se měla zlepšit

6. prosinec 2012

Pacienti Pardubické krajské nemocnice si stěžují hlavně na kvalitu nemocniční stravy. Z výsledků průzkumu vyplývá, že lidem jídlo nechutná a chybí jim možnost výběru z více pokrmů.

Ředitel Tomáš Gottvald uznává, že pacienti mají pravdu a slíbil zlepšení:

„Je to i v nabídce toho, co ve stravě můžeme dát jako nadstandard nebo nabídnout výběr. Tam je chyba na naší straně a ne na straně dodavatele. My se můžeme zlepšit třeba ve vysvětlování pacientům, proč zrovna v této chvíli mají takovou stravu. Samozřejmě léčebné diety u pacienta, který má žlučníkové obtíže, zánět slinivky břišní, je strava výrazně modifikovaná, aby pacientovi v onemocnění neškodila. Myslím si, že tam je handicap i našich zaměstnanců v tom, že nedostatečně pacientům vysvětlí, proč mají takový druh jídla.“

Chcete dostávat každý den zpravodajství e-mailem zdarma do vaší schránky?
Budete tak mít každý den dokonalý přehled o dění ve Vašem kraji a k tomu tipy na vybrané pořady ČRo Pardubice!
To vše úplně zdarma!
Stačí se jen zaregistrovat!

autor: ba
Spustit audio