Kolem Sokolova se buduje další část západního obchvatu

12. prosinec 2012

Ve Svatavě začala další etapa výstavby západního obchvatu Sokolova. Stavba, financovaná z peněz na odstraňování starých důlních škod, navazuje na loni započatou první etapu. Celkové náklady dosáhnou 148 milionů korun. Poslední část stavby čeká ještě na vyřešení výkupu jednoho domu. Zahájená etapa má skončit v druhé polovině roku 2014.

Stavba v délce necelých dvou kilometrů z větší části kopíruje trasu bývalé důlní vlečky. Trasa obchvatu začíná napojením na severní obchvat Sokolov - Královské Poříčí a dále pokračuje západním směrem, kde podchází stávající silnici II/210 ze Sokolova směrem na Kraslice.

Na zahájenou druhou etapu by měla navazovat ještě poslední třetí etapa, která stavby propojí pomocí mostní estakády přes řeku Svatavu, železniční koleje nádraží v Sokolově a silnici na Citice. Tím bude také zabezpečen přístup do nově budované lokality jezera Medard – Libík.

Po dokončení obchvatu bude Sokolov jedno z mála měst, které bude vybaveno obchvaty z obou stran. Hornické město již obepíná severovýchodní obchvat, který vede ze silnice R6 kolem Královského Poříčí a napojuje se na silnici do Kraslic. Západní obchvat, který se nyní staví, svede dopravu z R6 ve směru od Chebu a napojí se také na kraslickou silnici.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio