Šéf brněnských strážníků Přikryl byl obviněn ze zneužití pravomoci úřední osoby

13. prosinec 2012

Policie začala stíhat ředitele Městské policie Brno Jaroslava Přikryla - je podezřelý z nestandardního postupu při vyřizování přestupků. Českému rozhlasu to potvrdila policie i státní zastupitelství, sám obviněný ředitel se prý nyní nebude k věci nijak vyjadřovat.

„Nebudeme se k tomu vyjadřovat. Pan ředitel ode dneška do konce roku čerpá řádnou dovolenou,“ uvedla mluvčí Městské policie Brno Denisa Kapitančiková.

Vrchní velitel brněnské městské policie primátor Roman Onderka z ČSSD má informaci o obvinění ředitele Přikryla od včerejška: „S ohledem na presumpci neviny a čerstvost informace prozatím nebudu dělat žádná rozhodnutí včetně odvolání ředitele. Vyčkám na průběh a závěry vyšetřování.“

Případ Jaroslava Přikryla dozoruje státní zastupitelství Brno-venkov, které standardně řeší trestnou činnost policistů a strážníků z celého Jihomoravského kraje.

Podobné případy podezřelého řešení přestupků se kolem brněnské městské policie už v minulosti objevily. Před čtvrt rokem byl odsouzen k peněžitému trestu bývalý náměstek ředitele Přikryla za to, že zařídil stornování několika pokut za špatné parkování.

autor: hol
Spustit audio