Z léčebny v Bohnicích uprchl nebezpečný pacient

Na svobodě se pohybuje velmi nebezpečný pacient, který utekl z pražské psychiatrické léčebny v Bohnicích. Sedmadvacetiletý David Římal trpí paranoidní schizofrenií a v pondělí večer se nevrátil z vycházky po areálu léčebny. Pod dohledem psychiatrů je kvůli zvlášť brutálnímu násilnému činu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Římal

David Římal | Foto: Policie ČR

Římal je podle policie nebezpečný především svému okolí, v minulosti se už po útěku z léčebny dopustil násilného trestného činu.

Hledaného pacienta popsala Radiožurnálu mluvčí pražské policie Daniela Razímová. "David Římal vyhlíží na 27 let. Má štíhlou, 181 centimetrů vysoku postavu, hnědé, středně dlouhé vlasy a zelenohnědé oči. Nosil krátký plnovous, v současnosti může být oholen. V době útěku měl oblečenou zelenou košili s dlouhým rukávem, šedou mikinu, černou zimní bundu s kapucí, tmavohnědé manšestrové kalhoty a na nohou měl světlou sportovní obuv," uvedla Razímová.

Policie varuje občany před jakýmkoli pokusem chovance sami zadržet. Zároveň žádá o pomoc a případné informace o pohybu nebezpečného pacienta přijme na lince 158.

Milan Kopp, Štěpánka Čechová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme