Karlovarské infocentrum se přestěhuje do nových poboček

11. leden 2013

Infocentrum města Karlovy Vary bude od letošního roku působit v nových prostorách. Turisté a návštěvníci najdou pobočky v obchodním centru města i v lázeňské zóně. Pobočka na ulici T. G. Masaryka by se mohla otevřít už na konci ledna, úpravou musí projít také objekt v Lázeňské ulici.

Městské infocentrum najde nově zázemí především na hlavní třídě v bývalé prodejně Becherovky. Přípravy informačního stánku v lázeňské části města v Lázeňské ulici zaberou několik měsíců a budou stát asi 6,5 milionu korun. Jestli se tuto pobočku podaří otevřít v květnu před začátkem sezony, jak je plánováno, ale ještě není zcela jisté. Jde totiž o památkově chráněný objekt, a proto je rekonstrukce náročnější.

Karlovarské infocentrum zatím sídlilo ve třech pobočkách a ředitelství. Podle ředitelky infocentra Jitky Štěpánkové se dvě pobočky sloučí a jedna se přestěhuje. Počet zaměstnanců tak klesne na 12.

Infocentrum dostává od města dotaci ročně zhruba 16 milionů korun. Se stejnou částkou bude hospodařit i v letošním roce. Jeho příjmy především z prodeje turistických materiálů a vstupenek činily v loňském roce asi 2,5 milionu korun. Přestěhováním do atraktivnějších míst by se mohly zvýšit.

Novinkou karlovarského infocentra v letošním roce budou i internetové stránky. Měly by být přehlednější, modernější a novou podobu dostane i kalendář akcí. Nový web by měl začít fungovat od konce ledna.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio