MS v biatlonu v Novém Městě na Moravě: to je také jídlo a ubytování pro 3000 lidí

11. leden 2013

Hostem v dopoledním Tandemu byl šéf organizačního výboru MS v biatlonu v Novém Městě na Moravě Jiří Hamza. V současné době je prodáno okolo 40 tisíc lístků. Pořadatelé jsou nadmíru spokojeni. Areál je připraven, sněhu je dost.

"Myslím si, že kdybychom to nechtěli dělat, tak to neděláme a těšíme se už na závody. Dneska jsem spal v areálu. Ráno o půl šesté jsem jel do Prahy, teď jsem tady v Jihlavě. Těším se na vlastní postel, té se ale dočkám asi až v březnu. Každou noc někde jinde, taška zabalená v autě. Já žiju v autě, auto je pojízdná kancelář. Každý má svůj úkol, já mám za úkol jezdit autem."

"Největší noční můra byl sníh. A to vzhledem k tomu, že jsme ho měli kompletně nastříkaný před vánoci, strašně nám to pomohlo, že jsme si mohli odpočinout bez stresů spojenejch s tím, jestli bude nebo nebude sníh. To že nám Pán Bůh nadělil deset dní mrazu, tak to byla pro nás největší odměna, že jsme si mohli přes vánoce odpočinout."


Jiří Hamza se velkou část života pohyboval kolem basketbalu. "Já jsem v mládí závodil v biatlonu, dlouhý roky a měl jsem docela i úspěchy. V letím jsem byl i Mistrem republiky. Já jsem omylem byl 17 let u basketu, takže jsem se vrátil ke svým kamarádům, ta geneze byla dlouhá. My jsme ten biatlon připravovali 10 let."

autor: Tamara Pecková
Spustit audio