Památné stromy Prahy se představí v trojské botanické zahradě

3. únor 2013

V Praze je téměř 200 památných stromů. Znáte je a víte, kam se za nimi vydat? V únorové přednášce Aleše Rudla se dozvíte, kde velikány hledat, podíváme se do historie vážící se k vybraným jedincům, řekneme si, které druhy chráněných velikánů můžete potkat nejčastěji či bude odhaleno tajemství největšího a nejstaršího památného stromu v Praze.

Přednášku doplní fotografie starých svědků minulosti z různých ročních období. Dostanete konkrétní tipy na procházky či výlety za památnými stromy. Představeny budou i doporučené cyklistické trasy po chráněných dřevinách vedoucích v okrajových částech metropole, jež nemají jinde v republice obdobu.

K dispozici bude i nová kniha Památné stromy Prahy, v níž najdete všechny údaje pohromadě a může pro vás být výborným průvodcem pro nadcházející jaro.

Lípa v Satalicích

Pokud chcete získat zajímavé tipy na procházky, tak se podívejte na webové stránky www.prazskestromy.cz, které o památných stromech v Praze pojednávají.

Přednáškový cyklus: Čtvrtek 7. února 2013 od 17:30, výstavní místnost Botanické zahrady hl. města Prahy ve venkovní expozici

autor: Botanická zahrada hl. m. Prahy
Spustit audio