Cheb chce letos pokračovat ve stavbě cyklostezek

17. leden 2013

V Chebu chtějí letos pokračovat ve výstavbě cyklostezek. Dokončí trasu vedoucí z města na německý Waldsassen a v jednání je také vybudování stezky na Dřenici. Ta by umožnila pohodlný přístup na kole k přehradě Jesenice.

Na cyklostezce do Německa chybí dobudovat poslední úsek směrem na Háje. Jde o část, která navazuje na páteřní krajskou cyklostezku podél Ohře. Zatím vede po šotolině a ve směru na Waldsassen pokračuje po bývalé železniční trati. Cheb má na její výstavbu v rozpočtu na letošní rok deset milionů korun.

Úplně nová cyklostezka by měla spojit Cheb a Dřenici. Silnice k oblíbenému rekreačnímu místu je v současné době úzká a zanedbaná. Nyní se zpracovává projektová dokumentace. Nejdřív bude ale nutná dohoda s Karlovarským krajem, protože jde o krajskou komunikaci. Silnice by se měla rozšířit a upravit i pro pěší.

Financování stavby cyklostezky na Dřenici ještě není jasné. O možnostech jedná město s Karlovarským krajem. V samotném Chebu je už prakticky hotová cyklostezka městem. Cheb ji stavěl postupně při rekonstrukcích místních komunikací.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio