Elektromobily jako doprava budoucnosti

28. leden 2013
Třetí dimenze

Kdy budou oktany nahrazeny volty a kilowatthodinami?

V pravidelné veřejné diskuzi, kterou pro vás společně organizují časopis Vesmír, Lidová univerzita Městské knihovny a Český rozhlas Leonardo, jsme se věnovali elektromobilům a elektromobilitě. Snažili jsme se určit, v jakém bodě rozvoje elektromobilita je. Hledali jsme důvody pro její další podporu. Pátrali jsme po problémech, které jsou zatím s elektromobily a jejich akumulátory spojeny.

Elektromobily a elektromobility, hosté: Jan Horčík, Jaromír Marušinec, Tomáš Chmelík, moderátor Marek Kuchařík

Kdy budou elektromobily levné? Budou lepší akumulátory? Kdy budou rozsáhlé rychlodobíjecí sítě? Kolik to bude stát? Jakou roli mohou elektromobily sehrát v inteligentních rozvodných sítích? Má stát zájem na rozvoji elektromobility?

Pozvání Marka Kuchaříka k diskuzi v Městské knihovně přijali:
Jan Horčík, šéfredaktor stránek Hybrid.cz,
Jaromír Marušinec, předseda Asociace elektromobilového průmyslu a ředitel Centra výpočetních a informačních služeb VUT v Brně,
Tomáš Chmelík, manažer útvaru čistých technologií společnosti ČEZ, který v rámci programu FutureMotion vede pilotní projekt elektromobility.

VIDEO: Elektromobily jako doprava budoucnosti

autor: mrk
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.