Litvínov zase řádil v přesilovkách, odnesly to Vary

31. leden 2013

Hokejisté Litvínova se zase o další kousek přiblížili k branám vysněného play-off. Včera si totiž připsali už sedmou domácí výhru v řadě, když na svém ledě porazili v předehrávce 45. kola Tipsport extraligy Karlovy Vary 4:1.

Chemici o výhře rozhodli ve druhé třetině, kdy utekli během necelých sedmi minut protivníkovi o tři góly a náskok si už pak vzít nenechali. "To co jsme si vytyčili před sezonou, za tím jdeme. Od nás to byl dobrý výkon. Až na některá zbytečná oslabení jsme měli zápas pod kontrolou. Jsem spokojenej," pochvaloval si střelec první branky vítězů Martin Ručinský.

Verva dala tři góly z přesilovek, všechny zařídil první útok. "Na tréninku se tomu dost věnujeme. Na začátku roku se nám nedařily, teď jsme to zlepšili hodně. Máme větší pohyb, víc střelby, víme o sobě, kde máme stát. Musíme v tom pokračovat, protože přesilovky nám můžou vyhrávat a prohrávat zápasy," uvědomuje si Ručinský.

Hosté se na domácí přesilovky chystali, ale marně. "Chtěli jsme si počkat, ale měli jsme hrát rychlý přístup. Sehráli to skvěle. Je vidět, že spolu hrají dlouho, vědí o sobě poslepu," ocenil hru domácích autor jediné branky Energie Václav Skuhravý.

Litvínov se stále drží v elitní šestce, podle střelce dvou včerejších gólů Viktora Hübla ale ještě nemá vyhráno. "Musíme se o to porvat, bude to ještě těžký. Bodový rozdíly jsou malý. Doma to chce takhle pokračovat a přivést nějaký bod z venku," uvedl.

autor: dak
Spustit audio