Chebská radnice bude mít novou recepci a výtah

5. únor 2013

Radnice v Chebu bude mít novou recepci. Práce budou stát zhruba 5 miliónů korun. Pro úpravy se vedení města rozhodlo proto, aby lidé, kteří úřad navštíví, byli lépe obslouženi. Navíc v rámci rekonstrukce bude vybudovaný i výtah pro handicapované občany.

Budova chebské radnice je památkově chráněná a rekonstruovat se bude za provozu. Právě tato skutečnost si vyžádá pečlivé přípravy. Práce budou probíhat v době, kdy na radnici přichází menší počet návštěvníků, tedy o prázdninách.

Recepci s výtahem plánovalo vedení města už před dvěma lety. Přípravu stavby ale zkomplikoval nález fresek v jedné z místností v přízemí budovy. Původně chtěla radnice fresky představit veřejnosti, po dohodě s památkáři to ale nepůjde. Jejich vystavení by je mohlo poškodit. Pokud se tedy nenajde technologie, která by je uchovala, zůstanou skryté.

Vybudování recepce by mělo kontakt občanů s úřadem ještě více zjednodušit, protože část záležitostí bude možné vyřídit přímo na recepci. Výtah zase umožní i lidem na vozíku nebo seniorům dostat se v pohodlí do obřadní síně a do druhého patra radnice.

Spustit audio