Karlovarský magistrát bude znovu jednat s taxikáři o nových pravidlech

7. únor 2013

Karlovy Vary trvají na zavedení jednotných pravidel pro taxikáře. Z podnětu komise cestovního ruchu budou už podruhé jednat se zástupci podnikatelů. Požadavky magistrátu se liší od první verze, kdy chtěl například zavézt jednotnou sazbu na jeden kilometr pro všechna vozidla.

Už podruhé se proto sejdou zástupci karlovarského magistrátu a Cechu místních taxikářů. Vedení města požaduje umístění ceníku služeb na karoserii vozidel a sjednocení barevného vzhledu. V lázeňské metropoli jezdí asi 150 taxikářů a záměr radnice se jim příliš nezamlouvá.

Radním stále vadí, že cenu za kilometr se zákazník často dozví až při nástupu do auta. Jízdné se tak může lišit o desítky, ale i stovky korun. Podle zákona musí taxikáři informovat o cenách viditelně. Nenařizuje ale, že ceník musí být na předních dveřích vozu. Většinou leží na palubní desce. Podle taxikářů to stačí.

Obě strany se už v minulosti dostaly do sporu, když radní chtěli nastavit maximální sazbu za kilometr. Nakonec ale od záměru ustoupili. Vedení Karlových Varů se s taxikáři k projednání jednotlivých změn sejde 12. února.

autor: Pavla Sofilkaničová
Spustit audio